. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

3. liga rozlosována!

31.07.2014 20:58

Minulý týden byly rozlosovány ligové soutěže, a tak se můžeme zamyslet nad tím, co nás čeká.

 

4.10.2014
FK Kolín - SK Jihlava 
V prvním kole nás čeká na domácích stolech nováček z Vysočiny. Pro začátek by to měl být optimální soupeř, ale vzpoměňme si na předloňské první kolo s outsiderem z Chrudimi, které jsme prohráli 8:10. Proto určitě nic nepodceníme. Tým loni vyhrál divizi, kde ho táhl Vladan Brom s téměř devadesátiprocentní úspěšností. Přes 60% měli i Pavel Starka a Martin Vondra. Kvalitu soutěže jsme si mohli loni otestovat v poháru, když nás potrápila Světlá nad Sázavou. A protože do Jihlavy přestoupil zkušený Igor Smola, asi SK Jihlava nebude lehký soupeř. Přesto bychom neměli na domácích stolech klopýtnot.
 
5.10.2014
FK Kolín - SKC Zruč nad Sázavou 
Hned v prvním dvoukole nás čeká velmi zajímavý soupeř. Zruči se konečně podařilo postoupit do ligy a nejen z důvodu nové posily tam nebude hrát druhé housle. Ke kvalitnímu kádru letos přibyl Daniel Miffek, který je určitě herně na vyšší úrovni, než na kterou jsme ve třetí lize zvyklí. Tři roky ale nikde nehrál soutěž a to by ho mohlo výkonnostně posunout někam blíže k nám. Dle vyjádření na stránkách soupeře sice nebude hrát všechny zápasy, na začátku soutěže ale na nás nastoupí. Dan Nevřela a Franta Herout jsou také výborní ranaři, dále je budou doplňovat Pavel Škopek a Petr Uher. Pokud budeme chtít uspět, musíme plně bodovat přes jejich čtvrtého hráče a doufat, že zbylé body nějak poskládáme. Mohlo by nám pomoci, že Dan Nevřela už nějakou dobu vyšší soutěž nehrál a pravděpodobně nebude mít natrénováno, Fanda bude po vytouženém postupu přemotiován a mohl by zaplatit nováčkovskou daň, přestože už si ligu na hostování zahrál.
Každopádně se na zápas moc těším. Určitě ukáže skutečné ambice obou týmů v nastávající sezóně.
Také naše béčka a céčka hrají stejnou soutěž (KS1B, resp. KS2B), tak by bylo pěkné, kdyby je los postavil proti sobě ve stejném termínu po našem zápase. Pak by se data očekávat pěkná atmosféra při napínavé koncovce našeho duelu.
 
18.10.2014
Loko Depo Liberec - FK Kolín
S tímto nováčkem jsme se nikdy neutkali, nicméně je složen z nám velmi dobře známých hráčů. Za Romanem Svatošem, který se nejvíce podílel na loňském postupu z divize, přišel jeho bývalý spoluhráč z Jablonce Jirka Minář. Další posilou je Marcel Pokorný z Liberce. Nezávisle na tom, kdo z loňské sestavy tuto trojici doplní, určitě budou mít na to, aby se vyhnuli bojům o záchranu. 
 
19.10.2014
SKST Liberec C - FK Kolín
Prakticky každý rok máme ve skupině některý z týmů z SKST Liberec. Měli jsme štěstí, že jsme se vyhnuli jejich béčku, které po sestupu ze druhé ligy bude mít ambice, vrátit se tam co nejdříve zpět. Kdo bude na soupisce céčka je ve hvězdách, ale určitě se dá postavit velmi kvalitní tým. Sice odešli Pokorný, Šilhán nebo Cinibulk, naopak se ale vrací Svědík, Luboš Protiva a Honza Masák, který může opět patřit ke špičkovým hráčům skupiny. Uvidíme, jak to letos v Liberci poskládají.
 
1.11.2014
FK Kolín - Jiskra Holice
Tým, který nás v uplynulé sezóně v posledním dvoukole na svých stolech celkem jednoznačně porazil, do nové sezóny vstoupí v obměněné sestavě. Pravděpodobně se totiž Mádlo s Jelínkem přesunou do postoupivší Chocně, ze které naopak za Holice budou nastupovat Bezdíček, Mikulecký a Bělohlávek. Společně s Koubkem a Táborským by tak měli opět vytvořit sestavu, kará se bude pohybovat v horní polovině tabulky.
 
1.11.2014
FK Kolín - TTC Ústí nad Orlicí
S nováčkem, který loni vyhrál Pardubickou divizi, mám zkušenosti z dob, kdy jsem ještě hrával v Kladně, tedy přibližně 15 let zpět. Zajímavé je, že jejich sestava je ze tří čtvrtin stejná, jako byla tehdy. Se Štefanem Čopianem jsem hrál velmi rád, protože oplýval jistotou a jednalo se tedy o dlouhé zápsy plné výměn. Martin Janák byl naopak nevyzpytatelný a záleželo na tom, jak hodně mu to bude chodit na stůl. Jirka Kantorek je obranář, se kterým jsem zase odehrál pár zápasů, na které se vzhledem k našim stylům nedalo moc dívat, ale naštěstí většinou jsem byl na konci šťastnější já.
S Ústím bychom měli být favoritem, tak snad to potvrdíme.
 
15.11.2014
Loko Pardubice - FK Kolín
Po roce, který náš tradiční soupeř strávil ve druhé lize, se konečně zase utkáme s tímto oblíbeným protivníkem. Na jejich stolech se nám vždy dařilo lépe než doma a tak věříme, že uspějeme. Snad po roce ve vyšší soutěži nebudou neporazitelní.
 
 
29.11.2014
FK Kolín - Sokol Hradec Králové C
Céčko Sokola Hradec bude určitě složeno z mladých nadějných hráčů. Klub sice opustil Andriy Sitak a vypadá to, že odejde i David Pozník do DTJ, přišly však posily Jakub Crha a Martin Pavlica. V takovém případě by mohl být základ třetiligového céčka Buben, Hrunka, Hort a Brát, což je sestava, která by mohla hodně hlasitě zaklepat na postupovou bránu. Loni jsme je sice ještě dvakrát porazili, pokud na nás letos nastoupí v nejsilnější sestavě, budeme to mít více než těžké.
 
30.11.2014
FK Kolín - DTJ Slavia Hradec Králové C
Pokud byly před třemi sezónami v naší skupině silou Hostinného ostatní týmy demotivovány, pak letos to může platit ještě mnohem více. Pokud za DTJ Hradec Králové C bude nastupovat sestava, která bude pravděpodobně na soupisce, pak asi nebude v silách žádného týmu je porazit. Do DTJ přestoupili Andriy Sitak a Michal Bittner, chystá se tam asi i David Pozník. Béčko postoupilo do extraligy která se hraje pouze ve třech, a tak se na soupisku céčka vejdou Foff, Souček, Bittner a Lúčan. Tato sestava by neměla problémy ani v 1. Lize. Nicméně není příliš pravděpodobné, že takto silný tým bude nastupovat ve všech zápasech. Necháme se překvapit.
 
13.12.2014
Bižuterie Jablonec nad Nisou - FK Kolín
Tým, který dlohodobě okupuje přední příčky tabulky 3. ligy, letos opustil Jirka Minář, tak to budou mít trochu složitější. Nicméně mají kam sáhnout, především Martin Bittner měl loni v divizi výborné výsledky, tak jejich pozice v klidném středu asi nebude ohrožena.
 
 
14.12.2014
Dvůr Králové/Jaroměř - FK Kolín
Nevyzpytatelný tým, se kterým jsme schopni 1:10 prohrát i 10:3 vyhrát. Záleží to hlavně na tom, jak se vyspí Radim Hrycík. Přesto si myslím, že pokud se Vojta Rýgl nevrátí k výkonům ze sezóny 2012-13, budou mít letos sestupové starosti.
 
 
Kdo tedy nakonec postoupí a kdo sestoupí?
Pokud DTJ HK bude chtít, tak nemá konkurenci. 
Všechny ostatní týmy můžou hrát jak o finále, tak o sestup. Soutěž bude letos asi hodně vyrovnaná. Pokud bych měl tipovat, tak nejtěžší pozici budou mít asi nováčci Jihlava a Ústí na Orlicí. Do posledního kola ale nebude rozhodnuto. Můžeme si jen přát, aby při absenci play-out soutěž zůstala na konci bez diskutabilních výsledků.
 
Jaroslav Pilner

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode