. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Mistrovství ČR staršího žactva - Hostinné

02.05.2017 20:35

Poslední dubnový víkend se konaly dva turnaje, které znamenaly pro mnohé naše hráče vyvrcholení sezóny.

V Hostinném se konalo mistrovství České republiky staršího žactva, na kterém jsme měli zastoupení v osobě Matěje Záboje.

Tomu se na začátku sezóny v novém systému bodovacích turnajů příliš nedařilo, a přestože se ve druhé polovině sezóny výrazně zlepšil, jeho žebříčkové postavení ho poslalo do kvalifikace. Tam navíc nebyl los příliš příznivý, když mu přisoudil v prvním kole Vaška Hejdu z Rakovníka, se kterým se často utkává ve středočeských turnajích, navíc je to často i jeho deblový partner.

Matěj ale kvalifikaci zvládl na jedničku a po výhře v prvním kole nezaváhal ani ve druhém proti Tomáši Černohorskému ze Vsetína, čímž postoupil mezi 32 nejlepších hráčů turnaje.

Tam na něj ale čekal druhý nasazený Radek Skála, který nedal Matějovi, který se navíc od turnaje v Linci potýká se zdravotními problémy, žádnou šanci: 0:4.

Ani v deblu se s Vaškem Hejdou moc nedařilo, stop vystavila ve druhém kole silná dvojice Jadrný-Stach.

V mixu s Aničkou Stránskou se museli rozloučit hned po prvním zápase.

Naše tréninková partnerka z Radimi si ale zpravila chuť v soutěžích divek. S deblovou partnerkou Lindou Záděrovou to dotáhla až do finále, kde v souboji nejvýše nasazených párů nestačily na dvojici Kristýna Pěnkavová - Niamh Štricová.

V singlu prohrála těsně v semifinále s budoucí vítězkou Helenkou Sommerovou.

foto František Zálewský

Výsledky MČR  ZDE. 

Článek na stránkách ČAST ZDE.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode