. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Mistrovství ČR 2013 - Teplice

02.03.2013 08:00


3.3.2013

Vše podstatné z MČR najdete ZDE.

MČR skončilo a nejzajímavějším výsledkem je určitě vítězství Hany Matelové v singlu žen.Ta k vítězství musela porazit naše 3 nejlepší ženy, postupně Čechovou, Vacenovskou a Štrbíkovou, všechny 4:3. To je opravdu úctyhodný výkon a věřím, že si Hanka brzy najde větší uplatnění také v reprezentaci.

Mužský singl skončil bez překvapení, DIma Prokopcov si ve finále poradil s Petrem Korbelem, poražení semifinalisté byli Vráblík a Konečný. To hodně odpovídá předpokladům z naší ankety, kde se tato čtveřice vyskytovala mezi pěti nejčastěji tipovanými. Pouze třetí nejčastěji tipovaný hráč Lubomír Jančařík překvapivě vypadl už v osmifinále s Ríšou Výborným.

Výsledky naší ankety:

Přestože více než polovina všech respondentů tipovala za vítěze Prokopcova nebo Korbela, pořadí Prokopcov - Korbel se vyskytlo v odpovědích pouze dvakrát. V těchto případech první respondent, který neuvedl svoje jméno, tipoval pouze jednoho semifinalistu a to Rolanda Krmascheka. Druhým byl Tomáš Krejčí, který jako poražené semifinalisty tipoval Pavla Širučka a Tomáše Treglera. 

Jako nejlepší odpověď bych osobně vybral názor Ondřeje Šmída, který sice netipoval úplně přesně, ale jako jediný trefil všechny 4 semifinalisty v pořadí 1.Korbel, 2.Konečný. 3.-4. Prokopcov a Vráblík.

Gratuluji všem zde uvedeným a děkuji všem za účast. 

 

2.3.2013

Dnes začíná hlavní část MČR ve stolním tenise v Teplicích.

Fotky ze včerejší kvalifikace si můžete prohlédnout ZDE.

Do 18:40 2.3.2013, kdy se hraje čtvrtfinále, se také můžete účastnit naší ankety ZDE.

 

3.3.2013

 

Mistrovství ČR vrcholí, dnes jsou na pořadu závěrečné boje. 
On-line video ZDE.
 
My se ale ohlédneme ještě za páteční kvalifikací a výsledky osmi hráčů, kteří reprezentovali náš kraj.
Skupina 1
Petr Uher měl smůlu na los, protože měl ve skupině žebříčkově nejlepšího hráč ze všech kvalifikantů Tomáše Havlíka. Ten má v první lize 78% a tak porážka 0:3 tolik nemrzí. Zvlášť, když ve druhém zápase lehce porazil Tomáše Horta, který hraje letos slušně ve 3. a 2. lize a vyzkoušel si i extraligu.

Skupina 4

Také Filip Koděra měl těžký los, tradiční úspěšný účastník mnoha turnajů Michal Vávra a Jakub Merta byli nad jeho síly.

Skupina 16

Vašek Hejda měl šanci postoupit z těžké skupiny, kde se sešli hráči útočného ping-pongu. Po vítězství nad Tomášem Tschakertem mu stačilo k postupu v posledním zápase proti Matěji Urbánkovi uhrát 2 sety. Porážka 0:3 ho ale odsoudila k poslednímu místu ve skupině.

Skupina 17

Franta Herout zaplatil daň z nezkušenosti. Štěpán Franc byl určitě k poražení, přestože hraje vyšší soutěž. Dobrý výkon proti Lukáši Foffovi už stačil jen na 1 set. Fanda by potřeboval hrát vyšší soutěž! Po odchodu Šmidta to letos pro Zruč zase na postup nevypadá. Příští rok by to chtělo aspoň jednoho kvalitního spoluhráče a zabojovat o 3.ligu. 

Skupina 23

Asi největší zklamání. Tomáš Postelt zaplatil nováčkovskou daň. Jeho skupina byla překvapivě snadná, ale porážka po nervózním výkonu proti diviznímu  Janu Jírkovi mu vystavila stop. Druhá porážka s Lukášem Konečným z Chropyně byla už jen tečkou za smolným vystoupením.

 

Skupina 24

Ani Martin Šulc moc nepotěšil. Jeho skupina byla více než hratelná. Přes hráče jako Vít Doležel a Jaromír Zlámal by hráči formátu Hejdy nebo Macely přešli určitě snadno do dalších bojů. 

Myslím, že pro Martina to bylo první MČR a tak je to pochopitelné. Získané zkušenosti určitě využije příště.

Skupina 26

Petr Macela byl pro mě favoritem skupiny i když Jakub Hrunka i Miroslav Bultas  jsou kvalitní druholigoví hráči. Bohužel Bultas byl nad jeho síly.

Skupina 27

Hodnotit sám sebe je nejtěžší. Skupina byla na první pohled velice vyrovnaná a jednotlivé zápasy to potvrdily. Ani nevím, kdo byl ve skupině nasazený. V prvním zápase jsem narazil na Kamila Knybela z Ostravy. Přestože jsem byl nervózní a udělal jsem mnoho chyb, využil jsem materiálové převahy a zvítězil 3:2. A protože Petr Brož porazil Luboše Pěnkavu věděl jsem, že druhé kolo proti Brožovi rozhodne. 

Bohužel se ukázalo, že Petr se v poslední době stále zlepšuje a herně byl o několik tříd lepší. Šance byla v jeho nedůslednosti a možná přehnaným sebevědomím. Podařilo se mi dostat se za stavu 1:2 na sety ke čtyřem setbolům, ani jeden jsem ale naproměnil a tak moje šance zhasly.

V posledním zápase s Lubošem Pěnkavou jsme si oba zápas užívali a nakonec jsem zvítězil o 2 míče.

Jaroslav Pilner

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode