. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Naši soupeři v nové sezóně

20.09.2016 20:35

Tento víkend začínají mistrovské soutěže a po loňském postupu našich týmů o soutěž výše můžeme očekávat velmi zajímavé boje.

V mnoha ohledech je pozitivní je i to, že áčko a béčko budou hrát společně, a tak se můžou vzájemně podpořit.

Jaké jsou tedy naše ambice?

Přestože áčko je nováčkem soutěže, předpokládáme, že bude patřit do horní poloviny tabulky. Jak vysoko to bude, ukáží až první zápasy. A jak vypadají naši soupeři?

Očekával jsem, že na první místo zaútočí béčko extraligového Liberce. To ale překvapivě svoje nejsilnější hráče rozložilo do obou jejich družstev s tím, že nemají postupové ambice. Přesto jsou jejich sestavy silné.

SKST Liberec B:

 Borůvka Jakub, Šilhán, Gireth, Masák, v záloze čekají bratři Fabiniové, Luboš Protiva, Blinka a mnoho dalších ambiciozních hráčů. Určitě nebudou hrát druhé housle, a kdyby se hrálo modrými pálkami, asi by jim postup neušel. Vždyť Petr Šilhán v lednu v Londýně na mistrovství světa v ping-pongu postoupil do vyřazovacích bojů mezi 32 nejlepších, Michal Blinka vyhrál letos národní kvalifikaci a podívá se na MS 2017!!

KMST Liberec: 

Jahoda, Borůvka Lukáš, Rakušan, Pařízek. Martin Jahoda v posledních sezónách nastupoval pravidelně v extralize, kde ale moc bodů neuhrál. V minulé sezóně ale dokázal porazit takové borce, jako jsou Ivan Karabec nebo Petr Kaucký. Proto bude určitě jedním z nejlepších hráčů soutěže. Zkušený a vyššími soutěžemi též ostřílený Lukáš Borůvka mu bude zdravě sekundovat, mladí Rakušan a Pařízek spolu s náhradníkem Kodýmem taky určitě uhrají dost bodů, uvidíme, na jaké umístění to bude stačit.

AŠ Mladá Boleslav: 

Macela, Vilímek, Sedláček, Postelt. Silná sestava, která loni postoupila do finále může porazit každého. Otázkou je, jaká bude jejich motivace. Zvlášť, když se jim rozpadlo prakticky celé béčko. Nechme se překvapit.

TTC Elizza B: 

Hrnčiřík, Than Do Trong, Hlaváček, Průša, Novotný, Šedivý. Asi největší favorit soutěže.  Když asi moc nebude hrát Honza Hrnčiřík, i náhradníci Petr Novotný a Zdeněk Šedivý jsou na druhou ligu nadprůměrní hráči. Elizza většinou neskládá rezervní družstva v plné sestavě, letos by u béčka ale mohli udělat výjimku a postoupit do první ligy.

Tatran Krpa Hostinné: 

Šváb, Kalenský, Voňka, Rýgl, Štrobl. Ríša Šváb avizoval, že už hrát moc nechce, snad i proto angažovali ambiciozního Vojtu Rýgla. Jejich umístění bude asi záviset právě na Ríšovi.

SK Pedagog České Budějovice:

 Vondra, Kortus Pavel ml. Kortus Filip, Kortus Pavel st., (Baron, Fausek). Po nepříliš úspěšné minulé sezóně klub opustili Jan Janda a Roman Kaucký. Těsně před startem soutěže se na jejich stránkách objevila informace, že získali Michala Barona a na střídavý start také Matěje Fauska z Elizzy. Pokud se k jistým bodům Mirka Vondry přidá i Michal Baron, mladí Kortusové s Fauskem se určitě nebudou chtít nechat zahanbit a z průměrného týmu se rázem stane aspirant na příčky nejvyšší!!

TTC Libín Prachatice: 

Kaštánek, Šimek, Bauer, Kunz, Gruber. Družstvo po loňské sezóně opustil Milan Zahnmuller, což by mělo být velké oslabení. Přišla ale velice atraktivní posila, Jaroslav Kunz, který má ke klubu vazby. Medailista mistrovství světa a Evropy letos oslavil sedmdesátku, tak se nechme překvapit, jistě mile, co nám ve druhé lize ještě ukáže.

EL Niňo Praha D:  

Valenta, Dusík, Vítovec, Šablatura. Honza Valenta se zlepšuje rychlým tempem, otázkou je, jak často bude ještě nastupovat ve druhé lize. Od ostatních se vzhledem k jejich mládí očekává nárůst výkonnosti, na víc než střed tabulky to ale v případě absence jedničky týmu stačit asi nebude.

TJ Sokol Bor Eissmann:

 Belopotočan, Copák, Dráždil, Pour. K tomu, aby se klub zachránil v soutěži, bude potřebovat stejně jako v minulé sezóně výborné výkony Romana Belopotočana.

AC Sparta Praha B: 

Kuchař, Bartošek, Juklík, Vajbar, Kubát. Ani béčko Sparty nemá v této sezóně asi velké ambice a udržení v soutěži pro ně bude asi úspěchem.

Avia Čakovice:

Petřík, Vaňásek, Hüttl, Šulc. Čakovice loni po napínavém boji vyhrály B skupinu 3.ligy a letos se budou chtít udržet. To, že mají stabilní sestavu nám může napovědět jaký je skutečný rozdíl mezi 3. a 2. ligou.

ST Euromaster Kolín: 

Čížek, Pěnkava, Miffek, Hořejší, v záloze Čamr, Dolejší. To nejlepší na konec! Po loňském postupu by sestava opět ráda zaútočila na mety nejvyšší. Kádr je určitě silný, otázkou je, jak zahrají proti nejsilnějším soupeřům.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode