. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Páteční kvalifikace

02.03.2014 18:37

Letos jsme měli na MČR dvojnásobné zastoupení.

Účast si zajistili Radim Hořejší a Jarda Pilner. Oba byli nalosováni do tříčlenné skupiny podobné úrovně a odehráli kvalifikaci důstojně.

Radim v prvním zápase porazil lehce Michala Kratochvíla z Baníku Havířov. Ten hraje druhou ligu a pár zápasů letos odehrál i v první. Kliknutím na jméno hráče se můžete podívat na jeho letošní výsledky. Ve druhém zápase tedy Radim bojoval o vítězství ve skupině. Pavel Holaň ale ukázal, že vůbec není náhoda, že jeho nepříjemná hra podpořená trávou na backhandu sklízí úspěchy v 1. lize.

Jarda měl průběh podobný. Nejprve v konfrontaci hráčů podobné úspěšnosti 3. ligy ze skupin C a E porazil Filipa Čajku z KST Zlín. V souboji o prvenství ve skupině dokázal na Martina Jahodu uhrát 2 sety, bohužel v těch ostatních nedokázal favorizovaného soupeře ani potrápit v koncovkách.

Celkově můžeme být s vystoupením spokojeni. Hlavní plus bych viděl v tom, že se nám podařilo porazit hráče, kteří hrají B skupinu 2. ligy, kam bychom s největší pravděpodobností příští rok zamířili, pokud by se nám podařilo slibně rozjetou sezónu dotáhnout až do vysněného konce!

A jak dopadli další středočeši, kteří se kvalifikovali z KP ?

Při neúčasti Jirky Čížka a Tomáše Postelta měli největší šanci Petr Macela a Vašek Hejda. Druhý jmenovaný měl ale snad nejtěžší skupinu z celé kvalifikace.

Přesto může být spokojen, protože jak s naším nejúspěšnějším paralympionikem Ivanem Karabcem, tak s kadetským mistrem Evropy Patrikem Klosem, odehrál důstojné partie.

Petr Macela dokázal skupinu vyhrát, když neztratil ani set. Bohužel ve 2. stupni narazil na obranáře Standu Kučeru, jehož hra mu nesedí.

Boleslavským Jirkovi Nešněrovi a Mirkovi Trajhanovi se nedařilo. Jirka, který má momentálně v lize výbornou formu, smolně prohrál první zápas, a po porážce ve druhém  už do třetího nenastoupil.

Martin Kettner na papírově silnější soupeře také nestačil.

Pavel Škopek měl také velmi těžkou skupinu, dva sety na Jiřího Kubíka jsou příslibem do bojů o třetí ligu.

Petr Novák a Honza Štengl hráli stejnou skupinu. Honzovi neprošla pálka kontrolou, Petr odehrál velmi dobré zápasy. 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode