. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Poslední dvoukolo základní části

20.03.2013 21:23

 

Před posledním kolem základní části soutěží napětí vrcholí!

Naše týmy mužů budou mít o co hrát.
Ženy bohužel při neúčasti Adély obsadí poslední místo a pokud se nepodaří zabodovat alespoň na poli dilomacie, budou si muset příští rok zahrát Divizi. Vzhledem k tomu, jak se hostující mladé hráčky zlepšují, by to byla určitě škoda.
 
Áčko mužů si v minulém kole ve 3.lize sk.C zajistilo play-off. Ze kterého místa bude útočit na 2. ligu se ukáže tento víkend. Teoreticky je šance na 1. i 4. místo. Letos bude boj o postup velice zajímavý, protože adepti jsou vyrovnaní. Čtvrtý Dvůr Králové-Jaroměř může z teoreticky ještě z boje vypadnout, ale v sobotu pravděpodobně doma porazí Raspenavu a je tam. Raspenava a Sparta mení naopak pouze teoretickou šanci na záchranu a pravděpodobně doplní Starou Paku na nepříjemné cestě do jejich Divizí.
Ale o tom až příští týden!
 
Céčko si zahraje v KP2D také o postup. Ani v tomto případě nejsme bez šance.
 
Nejzajímavější se mi jeví poslední dvoukolo v Divizi.
Naše Béčko ještě může teoreticky skončit poslední a přijít o šanci v play-out. Doufejme, že ještě někde zabodujeme. Pokud ne, tak že Příbram a Hořovice nedovolí Neratovicím získat 4 body. Klopýtnutí Příbrami a Hořovic je nepravděpodobné, protože jěště mají šanci dostat se z play-out. Jejich los a výhoda pro soupeře nepříjemného domácího prostředí jim zvyšuje šance. Brandýs má sice 4 body k dobru, ale při dvou porážkách by zamířil do play-out.
Ani Hudlice B na tom nejsou dobře. Pro ně hovoří v posledním kole domácí prostředí a soupeři, kterým "o nic nejde". I když jejich soupeři (Sadská a Mnichovo Hradiště) se utkají v semifinále a v posledním kole bojují o výhodu domácího prostředí. A vítěz tohoto semifinále bude mít v případě předpokládané prohry ve finále ještě reparát v podobě baráže s týmem z Moravy.
 
Jasným favoritem postupu je Mladá Boleslav, ale co když Tomáš Postelt podpoří Áčko v boji o 1. ligu?
Není jistý ani 4. semifinalista. Zruč má náskok na Roztoky 3 body, ale horší vzájemný zápas. V posledním kole hraje doma s Boleslaví a pokud prohraje, nesmí Roztoky oba jejich domácí zápasy vyhrát!
 
Jediný tým, který má jistotu je Mladá Boleslav. Všichni ostatní o něco hrají. Hlavně o sestup je to zajímavé. Vypadá to, že sestoupí 4 týmy. To v případě, že druhý tým nepostoupí z baráže a Hudlice A sestoupí společně s Kladnem B a Rakovníkem ze 3.ligy. Šance Hudlic je hodně teoretická, navíc by jim muselo pomoci Kladno B, když by se se soutěží rozloučilo vítezstvím se Sokolem Vodňany.
S velkou pravděpodobností se tedy v divizi pouze 1 tým z play-out zachrání a to je dost kruté.
 
Jak tedy divize skončí si můžete tipnout v naší ANKETĚ.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode