. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Výhra v prvním zápase finále !!!

06.04.2014 14:08

US Steinerová Choceň B - FK Kolín 8:9

V prvním zápase na půdě Chocně jsme po boji zvítězili. Zápasu nechybělo nic, co k vyvrcholení soutěže patří: vyrovnané zápasy, taktický překvativý tah, obrat ve výsledku.

Stejně jako my nastoupili domácí k utkání v pěti.

Věděli jsme, že hodně důležitá bude čtyřhra. Podle očekávání proti sobě nastoupily dvojice Merta - Šimonek a Hořejší - Pilner. Domácí nás od počátku tlačili a dostali se do vedení už o 3 míče. Nám se ale podařilo srovnat a dokonce si v prvním setu vybojovat dva setboly. Set ale vyhráli domácí a to je nakoplo k výbornému výkonu a už nám nedali šanci. 1:0 pro domácí.

Hned v prvním singlu se utkaly jedničky týmů a přestože Radim Jakubovi Mertovi vzdoroval, porazit se mu ho nepodařilo. Na vedlejším stole Standa vyhrál první set s Martinem Bezdíčkem, pak ale domácí hráč přestal kazit a po vynikajícím výkonu vyhrál 3:1. Domácí tedy vedli 3:0 a naše situace byla kritická.

Pak nastoupil Jarda proti Petrovi Šimonkovi a Borek s Mirkem Zajíčkem. Bylo jasné, že už musíme bodovat. Borek smolně prohrál 3:2, ale  Jarda vyhrál překvapivě jasně 3:0 a Petr Šimonek, který měl v husté atmosféře malé herny problémy s dýcháním se rozhodl střídat a přepustil svoje místo nečekaně Honzovi Mikuleckému, který proti nám ještě nikdy nehrál. To se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Radim potom porazil Bezdíčka a ve vyrovnaných napínavých zápasech byl šťastnější Standa, když proti Mikuleckému odvrátil dva mečboly, a také Jarda, který dokázal obrátit zápas se Zajíčkem, ve kterám prohrával 2:1. Za stavu 4:4 jsme vycítili šanci.

Pak sice podle očekávání Borek prohrál s Mertou, ale Radim nedal šanci Mikuleckému a stejně si vedl i Standa proti Zajíčkovi. Když pak Merta porazil i Jardu, bylo to po třech hodinách 6:6.

Svého prvního bodu a zároveň asi rozhodujícího se potom dočkal Borek proti Bezdíčkovi. Vedl 2:1 na sety a i zásluhou pěti nechytatelných prasátek se ve čtvrtém setu dostal do vedení 9:0. Pak se začaly dít věci. Martin si asi vzpomněl na svůj výkon proti Standovi a nešlo proti němu udělat bod. Za stavu 9:7 Borek zariskoval při příjmu a vytvořil si tři setboly. Až ten třetí proměnil a my jsme propukli ve velký jásot, protože jsme věděli, jak je ten bod důležitý.

V tu chvíli už jsme věděli, jak jsme blízko vítězství.Radim ale musel porazit Zajíčka. To se mu podařilo, ale soupeř byl nepříjemnější, než jsme čekali. Potom vystřídal Josef za Standu a pokusil se překvapit proti stoprocentnímu Mertovi. V prvním setu vedl 6:2 a přestože měl ve všech setech šanci na vítězství, nakonec odešel poražen 0:3. 

Za stavu 8:7 pro nás nám stačilo vyhrát jeden z posledních dvou zápasů. To se podařilo Borkovi proti Mikuleckému a Jarda už nemusel s Bezdíčkem dohrávat. 

Před posledními dvěma zápasy už domácí diváci tušili, že jejich tým asi nevyhraje.

Vedeme tedy 1:0 na zápasy a máme šanci na domácí půdě v sobotu 12.4. postup do druhé ligy potvrdit. Bude to ale určitě ještě těžké!

 čtyřhry 1:0, body domácích: Merta Jakub 4:0, Bezdíček Martin 2:2, Šimonek Petr 0:1, Zajíček Miroslav 1:3, Mikulecký Jan 0:3, body hostů: Hořejší Radim 3:1, Dolejší Stanislav 2:1, Pilner Jaroslav 2:2, Zaplatílek Ctibor 2:2, Jindra Josef 0:1

 

**************************************************************************************************

Krajská soutěž 2D

Bohužel céčko tak šťastné nebylo a přestože vedlo 4:2 ve třetím zápase proti Kostelci nakonec prohrálo 4:9. Aby setrvalo v soutěži, bude muset za týden zdolat Lokomotivu Nymburk B.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode