. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Výsledky ankety - Jakým typem míčku hrát STČ soutěže od sezóny 2014 - 2015

23.03.2014 22:25

11.3.2014 byla uveřejněna tato zpráva ČAST:

VV ČAST se řídí dosavadním rozhodnutím ITTF, a veškeré soutěže řízené ČAST se, po 1. červenci 2014, budou hrát s novým typem míčků (neceluloidovým). VV ČAST ponechává na krajských a regionálních svazech rozhodnutí, s jakými míčky budou hrát své soutěže v sezóně 2014/15. 

Na jejím základě se na diskusním fóru STSST rozvířila diskuse, kterým typem míčku hrát od sezóny 2014-2015 ve středočeských soutěžích. Názory jsou velmi protichůdné, proto jsem se rozhodl publikovat anketu, abychom zjistili, které názory převládají.

Anketa obsahovala pouze 2 otázky. O její existenci jsem informoval na diskusním fóru www.stcstolnitenis.cz a později e-mailem na všechny vedoucí družstev středočeských krajských soutěží.

Podařilo se shromáždit 34 odpovědí s těmito výsledky:

  1. Myslíte, že je reálné, aby kluby v krajských soutěžích mohly hrát plastovým i celuloidovým míčkem, tedy aby někdo hrál plastem a někdo celuloidem?

Je to absolutní nesmysl, jedna soutěž se musí hrát buď jen plastem, nebo jen celuloidem. 15 odpovědí

Za určitých okolností se o tom dá uvažovat třeba, když po uvedení na trh nebudou míčky moc odlišné. 10 odpovědí

Ano, tento návrh bych podpořil. 9 odpovědí

Téměř polovina tedy striktně nesouhlasí s možností hrát s oběma druhy míčků. Z těchto 15 respondentů je 9 pro plast a 6 pro celuloid.

  1. Kterým typem míčku by se tedy měly hrát krajské soutěže.

Plastem. 10 odpovědí

Oběma, ať si každý vybere, s čím bude hrát v domácím prostředí. 16 odpovědí

Celuloidovým 8 odpovědí

Závěr:

Výsledky ukazují, že názory jsou velmi rozdílné. Téměř polovina by byla ochotná hrát oběma typy míčků. U těch, kteří by hráli jen jedním typem, převažuje názor, že by se mělo hrát plastem, ale počet vyznavačů celuloidu určitě není zanedbatelný.

Vzhledem k tomu, že do 1.7. 2014 zbývá něco málo přes 3 měsíce a schválené míčky ještě nejsou v prodeji, všechny spekulace jsou předčasné. Vypadá to, že s výrobou jsou problémy a stát se může cokoli. Až se situace změní a budeme vědět více, průzkum zopakujeme.

Výsledky v PDF.

Jarda Pilner, FK Kolín.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode